Beschuit met rood-witte muisjes voor Utrechtse ouders

© Stadsgenootjes
PROVINCIE UTRECHT - Niet roze of blauwe, maar rood met witte muisjes op je beschuitje. Kersverse vaders en moeders die bij de bevalling in het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn, kunnen dat vandaag traditioneel vieren met de kleuren van de Utrechtse vlag. Op de kraamafdeling worden vandaag de eerste honderd pakken uitgedeeld.
Het idee komt uit de koker van Olaf Ouwerkerk. Samen met zijn zus heeft hij een onderneming en bedacht deze zogeheten 'Stadsgenootjes'. Volgens hem is het een moderne aanvulling op een oud-Hollandse traditie.
"Ik ben zelf vader van jonge kinderen en we verbaasden ons erover dat dit nog best wel traditioneel was", zegt Ouwerkerk over de klassieke blauwe en roze muisjes. "Moet dat in deze tijd niet anders, met genderneutraliteit dat steeds belangrijker wordt? Maar we zien ook dat mensen gevoelsmatig zich meer verbonden voelen met hun stad."
Utrecht is niet de eerste stad met eigen gekleurde muisjes. Ouwerkerk lanceerde eerder ook al een eigen beschuitbeleg voor Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.