RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Deel Catharijnesingel te ondiep: aannemer gaat fout herstellen

UTRECHT - De Catharijnesingel in Utrecht die sinds deze zomer weer helemaal rond loopt, blijkt niet op alle plekken diep genoeg. Dat blijkt uit een brief van wethouder Eelco Eerenberg aan de gemeenteraad. De aannemer gaat de fout op eigen kosten herstellen.

Volgens de gemeente is de vaardiepte op dit moment voldoende, maar moet er op sommige plekken nog zo'n 50 centimeter dieper gegraven worden vanwege toekomstig slib op de bodem. Het gaat om het stuk tussen het Poortgebouw en de Bartholomeusbrug. De herstelwerkzaamheden starten volgende week al. De singel zal tijdens de klus bevaarbaar blijven, maar daarvoor moet de gemeente wel maatregelen nemen.

Overigens moet er nog meer rond de Catharijnesingel gebeuren: zo komen langs het water 37 bomen en plaatst de gemeente waterplanten. In het voorjaar volgen er ook speelvoorzieningen en een hondentoilet. Verder worden de voetpaden doorgetrokken tot aan de Bartholomeusbrug. In het voorjaar wil de gemeente ook nog een kanosteiger en ligvlonder realiseren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -