Geen live-acts meer op Le Guess Who? maar festival gaat wel gratis online door

UTRECHT - Na de laatste coronamaatregelen is het Utrechtse muziekfestival Le Guess Who? toch genoodzaakt het festival enkel online te laten doorgaan. De afgelopen tijd werd hard gewerkt aan een festival waarbij beperkt ook live-muziek zou zijn, maar dat is nu met de nieuwe kabinetsbesluiten toch niet meer mogelijk.
Le Guess Who gaat online
Le Guess Who? staat bekend om muziek en kunstprojecten uit heel veel verschillende landen. Die zijn normaal gesproken te zien op verschillende locaties in de stad. Vanwege corona had de festivalorganisatie al besloten het programma aan te passen. Onder de noemer ON/OFF werd gewerkt aan een festival dat deels online en deels offline plaats zou vinden.
Nu er dus opnieuw een verscherping van de maatregelen geldt, kwamen ook de beperkte liveoptredens te vervallen. Festivaldirecteur Johan Gijssen vertelt via een zoom-verbinding dat ze een online alternatief hebben bedacht. "We hebben nu korte documentaires van acts en projecten in de landen zelf opgenomen. Gemaakt door lokale tv-crews. En ik zeg korte documentaires, maar het zijn kleine meesterwerkjes."
Naast de documentaires zullen er ook nooit eerder vertoonde optredens online komen. Het geheel is te volgen via deze link van 13 tot en met 15 november. Het festival Le Guess Who? is gratis te bekijken.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.