Justitie Den Bosch onderzoekt Utrechtse 'pedojager' die man bedreigde

© Openbaar Ministerie
UTRECHT - Een 30-jarige man uit Utrecht die zichzelf 'pedojager' noemt, wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie in Den Bosch. Aanleiding voor dat onderzoek is de ernstige bedreiging van een man uit Oss. Hij zou volgens de Utrechter contact hebben gelegd met een minderjarig meisje. De Utrechter zou deze man thuis hebben opgezocht en hem hebben gedwongen een bekentenis af te leggen. Daarvan maakte hij een video, die hij volgens het OM op zijn Instagram-account heeft geplaatst.
Het incident deed zich afgelopen 29 september voor. De politie kwam de verdachte op het spoor door camerabeelden uit de omgeving en onderzoek naar het Instagram-account. Volgens de politie houdt de man zich vaker bezig met dit soort praktijken. De verdachte is op 2 november in Utrecht aangehouden. Onderzoek van de politie naar het slachtoffer heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat deze man contact heeft gelegd met een minderjarige.
In oktober werd in Arnhem een andere uit Utrecht afkomstige 'pedojager' opgepakt samen met nog vier anderen. Zij mishandelden een man die ze naar het park hadden gelokt. In de regio Utrecht is in elk geval één groep 'pedojagers' actief. Politie en het Openbaar Ministerie zijn niet blij met burgers die voor eigen rechter spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.