RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eindelijk duidelijkheid over polder Rijnenburg? 'Minister gaat woningbouw afdwingen'

PROVINCIE UTRECHT - Er lijkt een einde te komen aan het jarenlange getouwtrek om de polders Rijnenburg en Reijerscop aan de rand van de stad Utrecht. RTL Nieuws meldt dat regeringspartijen VVD en CDA maandag een motie indienen om ervoor te zorgen dat daar 25.000 huizen komen. Deze motie zou op een meerderheid in de Tweede Kamer kunnen rekenen.

De partijen vinden dat het van nationaal belang is dat daar huizen komen, omdat er een groot woningtekort is. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken gaat maandag bij de behandeling van de woonbegroting in de Kamer een zogenoemde aanwijzing geven aan de stad Utrecht, aldus RTL Nieuws. Die aanwijzing moet ervoor zorgen dat er nu, na bijna twintig jaar, echt gebouwd gaat worden.

Al twee decennia gesteggel
Begin dit jaar wilde CDA-Kamerlid Erik Ronnes via een motie, middels een aanwijzing, de gemeente ook al dwingen tot woningbouw. Maar de VVD wilde er toen niet in meegaan.

Al bijna twee decennia is er gesteggel over de polders Rijnenburg en Reijerscop. In 2001 werd besloten dat er woningen moesten komen, en werd het gebied toegewezen aan Utrecht. Het Utrechtse college wil de polder gebruiken als energielandschap met windmolens en zonneweides. In 2015 wilde Nieuwegein het gebied daarom terug, om er zelf te gaan bouwen. Maar Utrecht ging daar niet in mee.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -