Instellingen

Zuidam over vertrek Van den Brom: 'Een trainer moet er voor 100% willen zijn'

UTRECHT - Jordy Zuidam noemt het plotselinge vertrek van John van den Brom bij FC Utrecht ook verrassend. De technisch directeur noemt het geen ideale situatie, maar zegt dat dit na de getoonde interesse van Genk wel de enige uitweg was.
"Dat het verrassend is tussentijds, dat is logisch", zegt Zuidam tegen RTV Utrecht. Woensdag nam de Belgische club contact op met FC Utrecht. "Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. John liet weten dat hij voor deze kans wilde gaan."
Een wissel van de trainer midden in een seizoen dat is uiteraard niet ideaal
Jordy Zuidam
In juli werd bij FC Utrecht uitgesproken om de top-3 aan te vallen. Ook Van den Brom sprak dit uit, maar hij verlaat nu de trein die nog op gang moest komen.
"Het proces van de club blijft. Natuurlijk heeft John zich hieraan gecommitteerd", reageert de technisch directeur van FC Utrecht. "We wilden dit seizoen verbeteren ten opzichte van de laatste jaren. Dat je dan een wissel van de trainer hebt midden in een seizoen, dat is uiteraard niet ideaal."
"Maar op het moment dat de trainer voor zo'n kans wil gaan, dan moet je als club een beslissing nemen. Dat is dan belangrijk, want hij moet hier wel voor 100% willen zijn. John is een eerlijke en betrouwbare man."

Opvolging

Dit weekend neemt FC Utrecht het in de Eredivisie op tegen Ajax. René Hake en Rick Kruys staan dan voor de groep. Haké is, in ieder geval voorlopig, overgeheveld van Jong FC Utrecht naar de hoofdmacht. "'We hebben hem bewust binnen de club gehaald. Dat is de luxe die we nu binnen de club hebben en daarmee creëer je ook tijd."
Uiteraard is Haké één van de kandidaten
Jordy Zuidam
In de wandelgangen worden naast Hake verschillende namen genoemd als opvolger van Van den Brom. "Ik denk dat je met name moet kijken naar een trainer waar je het beste gevoel bij heeft en die de ambities kan verwezenlijken. Dat hoeft niet altijd in een naam te zitten. Uiteraard is René Hake één van die kandidaten, maar we willen ons daar nog niet aan vast pinnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.