Onderzoek naar verkrachting op Nyenrode in Breukelen

© RTV Utrecht / Roel Breet
BREUKELEN - De politie doet onderzoek naar een zedenincident op de campus van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Het College van Bestuur zegt in een verklaring de gebeurtenis 'vanzelfsprekend verschrikkelijk' te vinden. Eén verdachte is gearresteerd.
Volgens het Algemeen Dagblad was er vorige week zaterdag een spontaan feest, waarna een studente melding deed van een verkrachting. Rondom de verkiezing van een nieuw bestuur van studentenvereniging NVC waren er activiteiten georganiseerd op de campus. Die waren volgens de universiteit in lijn met de coronaregels, maar een feestje later op de dag waar zo'n twintig studenten aan deelnamen, was dat niet. Nadat de beveiliging van Nyenrode de politie had gebeld, meldde zich het slachtoffer zich bij de politie.

Verschrikkelijk

Een mannelijke student is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak. Volgens Nyenrode gaat het naar omstandigheden goed met het slachtoffer en staan ze in nauw contact. Het College van Bestuur spreekt op de website van de universiteit van een 'aangrijpend incident': "Iedereen die zich geraakt voelt door de gebeurtenissen, bieden we de mogelijkheid om hierover het gesprek aan te gaan met een vertrouwenspersoon. Een veilig klimaat op de campus om te studeren en te wonen is een basisvoorwaarde waar Nyenrode Business Universiteit pal voor staat."
Ondertussen zijn de studenten volgens het AD gevraagd de campus te verlaten. Omdat er de afgelopen weken meerdere overtredingen van de coronaregels zijn geconstateerd, worden de lessen tot 1 januari alleen online aangeboden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.