Inzittende van Golf GTI uit de bossen geplukt na achtervolging met hoge snelheid over de A1

© Luke Beens / Persbureau Heitink
AMERSFOORT - Een achtervolging op hoge snelheid van een bestuurder van een witte Golf GTI voerde gisteren van de snelwegen rond Amersfoort naar de lommerrijke bosgebieden van het Gelderse Kootwijk. Daar eindigde de auto tegen een hek en vluchtten twee inzittenden de bossen in. Eén werd later opgepakt.
De achtervolging begon rond 19.00 uur toen de bestuurder van een witte Golf GTI een stopteken negeerde op de A1 bij Amersfoort. De auto ging er met snelheden van 200 kilometer per uur vandoor en haalde daarbij ook andere weggebruikers in via de vluchtstrook. Bij Stroe ging de auto van de snelweg af en reed die via de Heetweg door de bossen richting Kootwijk.
Uiteindelijk vloog de auto uit de bocht en knalde die tegen een hekwerk. Twee inzittenden renden het wrak uit en verdwenen de bosjes in. De politie begon daarop een klopjacht waarbij ook de politiehelikopter en honden werden ingezet. Zo'n 20 agenten, boswachters en Marechaussee kamden het gebied uit en wisten één persoon aan te houden. De andere inzittende ontkwam. De Volkswagen GTI is in beslag genomen.
Na de crash doorzochten politie en Marechaussee het gebied
Na de crash doorzochten politie en Marechaussee het gebied © Luke Beens / Persbureau Heitink

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.