RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Legpuzzels ongekend populair in coronatijd: puzzelfabrikant in Amersfoort vreest tekorten

AMERSFOORT - De coronacrisis dreigt tot een tekort aan legpuzzels te leiden volgens spelproducent Ravensburger. Het Duitse puzzelbedrijf geeft vanuit Amersfoort leiding aan het Nederlandse deel van het bordspellenimperium en vreest binnenkort mensen te moeten teleurstellen. "Het is alle hens aan dek," aldus een woordvoerder.

De spelproducent heeft naar eigen zeggen nu al twee keer zoveel puzzels verkocht als normaal. "En het echte puzzelseizoen moet nog beginnen." Traditioneel worden vooral in november, december en januari veel legpuzzels verkocht.

We zijn op dit moment bezig de staande bestellingen te leveren. Het maken van eventuele extra bestellingen gaat ons niet lukken."
Woordvoerder hoofdkantoor Ravensburger in Amersfoort

Volgens Ravensburger hebben de meeste winkels op dit moment nog puzzels op voorraad. Maar als de verkoop aanhoudt, kan het zijn dat winkels binnenkort nee moeten verkopen. "We zijn op dit moment bezig de staande bestellingen te leveren. Het maken van eventuele extra bestellingen gaat ons niet lukken."

Ik merk het ook in mijn eigen omgeving: allerlei vrienden zetten foto's van puzzels op Instagram. Puzzelen is hip."
Woordvoerder Koninklijke Jumbo

Ook concurrent Koninklijke Jumbo bevestigt het beeld dat er sinds het begin van de corona-uitbraak veel wordt gepuzzeld. Ook hier ziet een woordvoerder één duidelijke oorzaak: door corona zoeken mensen massaal een activiteit die ze binnenshuis kunnen uitvoeren. Een woordvoerder van Jumbo: "Ik merk het ook in mijn eigen omgeving: allerlei vrienden zetten foto's van puzzels op Instagram. Puzzelen is hip."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -