Piepjonge Pieterse Europees kampioene bij beloften: 'Het seizoen is nog jong'

© Orange Pictures
AMERSFOORT/AMERSFOORT - Puck Pieterse heeft het EK veldrijden voor vrouwen onder 23 in Rosmalen gewonnen. Het Amersfoortse wielertalent ging er twee ronden voor het einde vandoor en werd daarna niet meer bijgehaald. Ze liet de Hongaarse Blanka Vas, die tweede werd, achter zich en de derde plaats ging naar de Nederlandse Manon Bakker.
Voorlopig rijd ik nog bij de beloften, denk ik
Puck Pieterse
Twee ronden voor het eind ging Pieterse ervandoor. "Toen had ik een gat van 6,7 seconden ofzo en die heb ik toen doorgetrokken", vertelde de Amersfoortse in gesprek met Namen&Rugnummers. Dat gat bleef onveranderd en dus bleef het tot het einde spannend. "Ik dacht wel even: was ik maar een rondje later weggereden, maar uiteindelijk was het gelukkig toch genoeg voor de zege."
Puck Pieterse sprak na afloop van het goud bij de beloften met Namen&Rugnummers
En dus mocht Pieterse de blauwwitte trui met gouden Europese sterren om haar schouders dragen. Vorig jaar pakte Pieterse ook al een Europese titel, maar toen reed ze nog mee bij de junioren. Zondag deed ze hetzelfde, maar dan bij de beloften. Het is de vraag hoelang de pas 17-jarige Pieterse nog meedoet bij de beloften, want de Elite lonkt. "Ik denk dat ik voorlopig nog bij de beloften rijd, hoewel ik soms bij Wereldbekerwedstrijden al wel meerijd bij de profs. Alleen lukt het me nog niet altijd om daar ook voorin het veld te zitten."
Voorlopig wil ze gewoon genieten van het succes en niet te ver vooruitkijken. "Het is seizoen nog jong hè, we gaan het allemaal zien", besloot de kersverse Europees kampioene.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.