Minderjarige verdachten langer vast na brandstichting pand Nieuw Utrechts Toneel

© Rogier Boogaard
LEIDSCHE RIJN - De vier minderjarige jongens die worden verdacht van brandstichting in het pand van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), blijven langer in voorarrest zitten. De politie heeft alle verdachten voor drie dagen in verzekering gesteld.
Drie van hen komen uit Maarssen, één komt uit Vleuten. Ze zijn 16 en 17 jaar oud. De vier worden ervan verdacht het pand aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn afgelopen zaterdagnacht rond 02.30 uur in brand te hebben gestoken.

Alles kwijtgeraakt

In het pand zat onder meer het Nieuw Utrechts Toneel. De theatergroep is door de brand zo goed als alles kwijtgeraakt, liet Neeltje van Balkom van het theatergezelschap na de brand weten.
"We kunnen dat nu niet overzien, het gaat echt om alles. Studiolichten, mengtafels, het kantoor. Ons hele hebben en houwen is verbrand. En dat geldt ook voor de anderen in het pand."

Geen werkplek

Zo'n 60 mensen zitten zonder werkplek na de brand van zaterdag. Niet alleen het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) maar ook de Buurtwerkkamer, RAUM en de Jonge honden maakten gebruik van het pand.
Voor de theatergroep is inmiddels een doneeractie opgezet. De Buurtwerkkamer liet weten op zoek te gaan naar andere huisvesting en daarbij alle hulp te kunnen gebruiken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.