RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boete en rijontzegging voor dronken bestuurder die vluchtte na crash met peperdure Maserati

HARMELEN - De bestuurder van een peperdure Maserati, die begin januari crashte op de A12 bij Harmelen is veroordeeld tot een boete van 1500 euro en drie maanden rijontzegging. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanochtend beslist. Bovendien wordt een voorwaardelijke rijontzegging van 67 dagen, die de man voor een eerdere verkeerszaak kreeg, nu onvoorwaardelijk.

Volgens de rechter is bewezen dat de 44-jarige Y. van der W. teveel had gedronken en vormde hij daardoor een gevaar op de weg. Bovendien sloeg hij na het ongeluk op de vlucht en ook dat is strafbaar.

Brokstukken
De man verloor in de vroege ochtend van 4 januari op de snelweg bij Harmelen de macht over het stuur. Hij botste met de gehuurde Italiaanse bolide tegen de vangrail. Een vrachtwagen kon de kostbare Maserati Ghibli niet ontwijken en knalde er tegenaan. De auto, die nieuw rond de 100.000 euro kost, lag volledig in puin. De vangrail was zwaar beschadigd en overal lagen brokstukken.

De bestuurder rende weg, maar werd korte tijd later door de politie aangehouden. Hij probeerde zich een eindje verderop in de bosjes te verstoppen. Bij een ademtest blies hij bijna twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Aan de politie vertelde hij dat hij een aantal whisky-cola's had gedronken en vermoeid achter het stuur was gekropen.

Verdachte in Dubai
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man ook te hard gereden, maar daarvoor zag de rechtbank onvoldoende bewijs. Het wegdek was glad die nacht en de gehuurde Maserati had gladde achterbanden. De verdachte was zelf vandaag niet aanwezig bij de rechtszaak. Hij woont in Dubai en nam om onbekende reden niet de moeite naar de rechtbank in Utrecht te komen. Dit was al de tweede keer.

Omdat de man op tijd een dagvaarding heeft ontvangen, besloot de rechter hem bij verstek te veroordelen. Als hij niet tegen de uitspraak in beroep gaat, zal hij de boete moeten betalen en zijn rijbewijs inleveren als hij weer naar Nederland komt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -