Politie valt verkeerde woning binnen in onderzoek vermist meisje: 'Sta nog te trillen op mijn benen'

Agenten vielen uiteindelijk met een stormram de woning binnen.
Agenten vielen uiteindelijk met een stormram de woning binnen. © 112mediautrecht
MAARSSEN - "Je voelt je volledig lamgeslagen." De schrik zit er de dag nadat de politie haar huis in het holst van de nacht binnenviel nog goed in bij een bewoonster van een woning in Maarssen. De agenten bleken in het verkeerde huis te zijn tijdens hun zoektocht naar een vermist meisje. Zij werd even later in goede gezondheid aangetroffen in een woning in een nabijgelegen straat, met hetzelfde huisnummer.
"Vroeger zei ik altijd: waar rook is, is vuur", zegt de aangeslagen bewoonster, die anoniem wil blijven. "Maar nu is dat echt niet het geval. Alle buren kwamen naar buiten, de hele straat zag en hoorde dat er hier allerlei politie schreeuwde dat ik de deur moest openmaken. Uiteindelijk zijn ze met een stormram naar binnen gekomen. Ik had een hartslag van 500, stond te trillen op mijn benen. Nog steeds."

Menselijke fout

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het vannacht inderdaad is misgegaan in Maarssen en spreekt van een "menselijke fout". Uiteindelijk heeft de politie een vermist meisje, dat was weggelopen uit de instelling waar zij verbleef, opgespoord. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
De 68-jarige bewoonster heeft er begrip voor dat de politie stevig ingreep. "Er was per slot van rekening een meisje vermist. Maar wat me tegenviel, is dat er niet veel empathie was toen bleek dat ze verkeerd zaten. Een collega zei dat ze dan stijf van de adrenaline staan. Maar wat dacht je van mij? Ze stonden te schreeuwen in huis of mijn zoon een pistool heeft."

Bloemetje

Gelukkig vond ze vannacht steun bij haar buren. "Zij waren fantastisch, zonder hen was ik de nacht niet doorgekomen." En ook de politie heeft zich inmiddels weer met de bewoonster verzoend. "Ze hebben een bloemetje gebracht en het netjes opgelost. Ik zeg altijd maar zo: waar mensen werken, worden fouten gemaakt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.