Crowdfundingsactie opgezet voor afgebrand theater in Utrecht: 'Vertrouwen dat het goedkomt'

UTRECHT - Er is een inzamelingsactie opgezet voor het Nieuw Utrechts Toneel (NUT). Afgelopen zaterdag legde een brand het theater aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn in de as, tot groot verdriet van de theatergroep.
Buurtgenoten trokken zich het lot van de groep aan en bedachten een manier om te helpen. "Het leek ons vreselijk om hetgeen waar je voor werkt zo teniet te zien gaan. We vroegen ons af hoe we konden helpen", vertelt buurtbewoner Elly Verkley. "Vijf minuten later hadden we een crowdfundingsactie gestart."

Feniks

Inmiddels staat de teller al op 10.000 euro. Een flinke opsteker voor Greg Nottrot, artistiek leider van het theater. "We zijn heel erg verdrietig. Alle energie die we erin hebben gestopt is in twee tot drie uur tegen de grond. Ik vind het heel mooi dat mensen zeggen dat ons theatergezelschap zal herrijzen als een feniks uit de as", vertelt Nottrot. "Ze hebben er vertouwen in dat het weer goedkomt. Dat is heel fijn. Een feniks in de vinex", grapt hij.
Na de brand zijn vier jongens van 16 en 17 uit Maarssen en Vleuten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. De politie zoekt nog getuigen en roept mensen die iets gezien hebben op zich te melden.
Er is al 10.000 euro opgehaald voor het theater

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.