Wanhopige vader voert in onderbroek actie tegen Samen Veilig

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
AMERSFOORT - Een 41-jarige man uit Amersfoort voert voor de zevende dag actie voor het stadhuis van Amersfoort. Hij wil omgang met zijn kinderen. Ondanks dat de rechter hem dat toestaat dwarsboomt Samen Veilig die omgang. De man lag maandagmiddag vanaf vier uur, slechts gekleed in een onderbroek en sokken voor het stadhuis. Nadat het stadhuis sloot heeft hij zijn actie onderbroken.
De man leeft gescheiden van zijn ex-partner. Samen hebben ze twee kinderen, een jongen en een meisje. Volgens de rechter heeft hij het recht om zijn kinderen te zien, ze mogen ook bij hem logeren. Maar Samen Veilig Midden-Nederland weigert aan die omgangsregeling mee te werken. De man voerde eerder actie en toen leek er schot in de zaak te zitten. Er kwam een omgangsregeling op gang.

Voorbeeldige vader

Die bezoekjes werden begeleid door twee gezinstherapeuten van FamilySupports uit Amersfoort. De twee schreven een rapport over hoe de man met zijn kinderen omgaat. RTV Utrecht heeft een kopie van dat rapport. Daaruit blijkt dat de man een voorbeeldige vader is, die heel goed met zijn kinderen omgaat. De twee vinden dat de man geen enkel risico vormt voor zijn kinderen. Dat standpunt wordt ondersteund door een brief van een psycholoog. Ook die brief heeft RTV Utrecht ingezien. Die schrijft dat de man erg lijdt onder de huidige situatie, maar ook hij ziet geen beletsel in omgang tussen de man en zijn kinderen.
De man voert voor de zevende dag actie.
De man voert voor de zevende dag actie. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Nadat de twee therapeuten het rapport hadden geschreven zijn ze, volgens de man, door Samen Veilig Midden-Nederland aan de kant geschoven. Feit is dat de omgang met zijn kinderen met onmiddellijke ingang is stopgezet. Een woordvoerder van Samen Veilig wil niet reageren op de actie van de man of zijn opmerkingen.

Onderkoeld

De man had een goede baan als beleidsmedewerker bij de Provincie Utrecht, maar door al het gedoe rond zijn kinderen is hij daar mee gestopt. Oorspronkelijk komt het gezin uit Irak, waar het is gevlucht voor het geweld. Bij één van zijn eerder acties raakte hij onderkoeld en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
De man zegt tegen RTV Utrecht dat hij zijn actie vol gaat houden totdat aan zijn eisen is voldaan. Hij wil weer normale omgang met zijn kinderen, en de twee gezinstherapeuten van Family Support moeten opnieuw hem en zijn kinderen gaan begeleiden. Hij eist onder andere een gesprek met wethouder Van Eijk. De man houdt hem verantwoordelijk voor het handelen van Samen Veilig Midden-Nederland. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor de jeugdbescherming in de provincie en beheert het meldpunt Veilig Thuis, voor huiselijk geweld. Toen rond half zes het licht in het stadhuis uitging, onderbrak hij zijn actie, met de belofte om die morgen bij de raadsvergadering te hervatten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.