Utrecht steekt alle inwoners een hart onder de riem

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht stuurt vandaag een ansichtkaart naar alle ruim 180.000 huishoudens in de stad. Met de kaart wil de gemeente iedere Utrechter een hart onder de riem steken.
De kaart is een variant op een iconische poster van Dick Bruna uit 1986, waar toen de tekst "Utrecht stad naar mijn hart" op stond. Deze nieuwe coronavariant verscheen tijdens de eerste golf in april achter veel Utrechtse ramen en was een initiatief van Marije Lieuwens, die de poster verspreidde.
De gemeente stuurt nu de boodschap "Utrecht, zorg goed voor elkaar" met het idee dat inwoners de ansichtkaart ook weer naar anderen kunnen sturen.
Burgemeester Peter den Oudsten schrijft in een brief aan de inwoners: "Juist nu willen we warmte en liefde delen met elkaar. Dat kan al met een klein gebaar. Bijvoorbeeld door iemand te groeten. Of door de boodschappen te doen voor iemand in de buurt. In het voorjaar hingen we massaal posters met 'Utrecht, zorg goed voor elkaar' achter onze ramen. Bij deze brief zit een lege ansichtkaart. Die kun je sturen of geven aan iemand waaraan je denkt. Zorg voor elkaar en hou vol."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.