Instellingen

Kort nieuws: Auto brandt uit in Amersfoort

REGIO - Op de Nooderwierweg in Amersfoort is een auto uitgebrand. Gezien het tijdstip, rond twee uur vannacht, lijkt brandstichting de oorzaak. De politie zou graag getuigen spreken.
* Utrecht krijgt geen nacontrole meer van de belastingdienst. Dat is het gevolg van een vergaande samenwerking tussen de gemeente en de fiscus. De gemeente bespreekt in het vervolg van te voren alle fiscale zaken door met de belastingdienst. De regels blijven hetzelfde, alleen het toezicht verandert, zegt de gemeente.
* Steeds meer artsen weigeren meisjes in te enten tegen baarmoederhalskanker. Volgens de Vereniging voor Artsen in Dienstverband in Utrecht zijn daar ook GGD-artsen bij. Het gaat vooral om artsen die op medische gronden de autonome keuze maken om niet mee te werken. In sommige gevallen neemt de GGD maatregelen tegen deze vorm van werkweigering.
* In Soest kunnen mensen dinsdag geen spoedaanvraag doen voor een nieuw paspoort of identiteitsbewijs. Er vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de aanvraagstations voor reisdocumenten. Aanvragen zonder spoed kunnen wel worden ingediend.
* De burgemeester van Rhenen, Joost van Oostrum, gaat dit voorjaar op aan de wandel in de gemeente. Hij zal tijdens wandelingen met alle zeventien raadsleden praten. Van hen wil hij weten wat er goed gaat en wat er nog beter kan in de gemeente. Dit najaar mogen zeventien inwoners van Rhenen hun zegje doen. Van alle wandelingen wordt een verslag gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.