Instellingen

Schade en files door zware storm

REGIO - Op enkele plekken in de regio heeft de storm van dinsdagochtend voor schade gezorgd. Gewonden zijn daarbij niet gevallen. RTV Utrecht maakte de volgende berichten en reportages.
* In Amersfoort blies de harde wind onder meer het dak van het Wellantcollege in de wijk Vathorst eraf. De lessen in de school zijn vandaag dan ook afgelast. Er stonden geen examens op het programma. Leerlingen spreken over "een puinhoop", maar zijn ook wel blij met de onverwachte vrije dag.
* De brandweer in Soest heeft de handen vol aan zo'n 80 meldingen van omgewaaide bomen en afgebroken takken. Ook is er schade aan gebouwen en auto's. Zo heeft het noodweer een monumentale boerderij zwaar beschadigd. Door de storm vielen drie eiken op het dak. Omdat het pand gerestaureerd wordt waren de bewoners niet in het pand. Volgens de eigenaar loopt de schade in de tonnen.
* In Nieuwegein werd een boerderij getroffen door de bliksem, maar ook hier bleven bewoners ongedeerd.
*Volgens de regionale brandweer is er vanochtend tientallen keren gebeld voor hulp bij wateroverlast of afgewaaide takken.
* Het noodweer in de regio zorgde dinsdagochtend voor verkeersoverlast door de hele provincie heen. Enkele rijbanen werden afgesloten wegens takken op de weg of grote plassen. Het ging onder meer om de A12 bij Bodegraven en de A28 bij de Uithof.
* Op de A2 richting Amsterdam, tussen Vinkenveen en Abcoude, was een geleiderail verschoven door de wind. Dit leidde tot schade aan auto's en veel vertraging. Eén rijbaan werd afgesloten. In totaal stond op het stuk snelweg tussen Den Bosch en Amsterdam om kwart voor zeven al dertig kilometer file.
* Op woonwagenkamp Hoogland in dezelfde stad is er een boom op een wagen gevallen. De brandweer is door de hele Keistad druk met het opruimen van grote takken en omgewaaide bomen. Er is bij alle incidenten niemand gewond geraakt.
* In Utrecht sloeg de bliksem in bij de Nicolaïkerk, waardoor de klokken een half uur tot drie kwartier luidden.

Monumentale boerderij Soest verandert in "rampplek"
Amersfoorter mag slaapkamer niet in door omgewaaide boom
Storm blaast dak van Wellantcollege Amersfoort
Woudenbergse camping krabbelt overeind na storm
Weerman Arie Verrips over het noodweer
Leerlingen Wellantcollege over de storm
Vallende eiken levensgevaarlijk in Soest
Duizenden takken en bomen knappen in Amersfoort
Weerman Arie Verrips over het noodweer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.