Instellingen

"Jongens moeten seksuele druk weerstaan"

UTRECHT - Jongens zouden wel eens vaker nee mogen zeggen tegen seks. Nu moeten zij nog te vaak voldoen aan het beeld van de man die stoer is als hij het met zoveel mogelijk meisjes doet. Daarom wil staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) dat jongens meer worden geholpen om seksuele druk vanuit hun omgeving te weerstaan.
Dat zei ze dinsdag in een lezing over seksuele gezondheid aan de Universiteit Utrecht. Ze hekelde ook de dubbele moraal, die jongens met veel seks als stoer bestempelt maar meisjes juist als hoer. Recent onderzoek wijst uit dat veel jongens en meisjes, zowel van Nederlandse als buitenlandse komaf, hier zo over denken.
Verder wil Bussemaker niet te snel in paniek raken over meisjes die voor een kleine tegemoetkoming jongens aan hun trekken willen laten komen. Breezerseks mag dan wel nieuw zijn, maar seks in ruil voor andere zaken zeker niet. Bovendien toont onderzoek niet echt aan dat ruilseks de laatste jaren een hoge vlucht heeft genomen.
Maar als er zich echt nieuwe problemen op seksueel gebied voordoen, wil de staatssecretaris daar niet voor weglopen. Ze wijst er bijvoorbeeld op dat voor loverboys een aparte aanpak nodig is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.