Kort nieuws: Tweede gondel in Utrechtse gracht

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wordt vandaag de eerste paal geslagen van een bijzonder bouwproject. De Golf is een groot golvend gebouw waar negentig huurwoningen inkomen. Daarnaast komt er een grote multifunctionele ruimte voor voorstellingen, concerten of kerkiensten.
* Amersfoort waarschuwt voor gevaarlijke situaties in parken en bossen in de omgeving. Door de storm zijn veel takken los gaan hangen. Daardoor is er een grote kans dat deze takken nog naar beneden komen. Zo'n 125 medewerkers inspecteren de bossen en parken. Het zal nog weken duren voordat al het gevaar is geweken.
* In Groenekan is woensdagmorgen een auto in vlammen op gegaan. De wagen stond aan de Ruigenhoeksedijk geparkeerd op een oprit bij een woning. Rond half vier kreeg de politie een melding dat de auto in brand stond. Deze brandde helemaal uit. De politie zoekt nog naar getuigen.
* De Utrechtse grachten hebben er een tweede Venetiaanse gondel bij. De vloot is uitgebreid vanwege het succes van de eerste gondel. Die vaart sinds de zomer van 2007 met gondelier Arjen Heida door de oude binnenstad. Ook bruidsparen blijken dol op de authentieke gondel. De tweede gondel is vijfentwintig jaar oud en kwam in januari van Italië naar Nederland. Na een kleine renovatie worden deze week de eerste tochten gemaakt in Utrecht. Heida gaat wel op zoek naar collega-gondeliers.
* De Zeisterse brandweer gaat mensen informeren over brandveiligheid.Elke maand wordt een wijk bezocht.Daar wordt men geinformeerd over onder andere rookmelders.De actie start dinsdagmiddag twee uur op het Dorpsplein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.