Kort nieuws: Unieke vispassage Houten

REGIO - Er komt een unieke vispassage bij gemaal Kerkeland in Houten. Het is de eerste passage waar vissen van rijkswater naar regionaal water kunnen zwemmen. Stichtse Rijnlanden, Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht betalen samen drie ton voor de passage.
* In een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Maarssen is een hennepkwekerij aangetroffen. In het huis stonden ruim 400 planten. Toen de agenten binnen kwamen stond de tv aan het licht brandde, maar er was niemand aanwezig. Pas op de eerste verdieping troffen ze de bewoner aan achter een luik. De 36-jarige man had zich voor de politie verstopt op de bergzolder. Hij is aangehouden.
* De Utrechtse binnenstad is volgehangen met bloemenmanden. Het is een initiatief om het centrum wat leefbaarder te maken. Ondernemers konden de baskets aanvragen, mits zij de helft meebetaalden. De andere helft van het geld komt uit het Leefbaarheidsbudget.
* Het Midzomergrachtfestival heeft dit jaar als thema: seksuele diversiteit. Vanaf 19 juni zijn er verspreid over het centrum van Utrecht tientallen activiteiten over dit thema. Het festival is niet alleen voor homo's of biseksuelen, volgens de organisatie moet iedereen zich welkom voelen. Midzomergracht duurt tot 28 juni.
* In Amersfoort is een fietsster geschept op de Hogeweg. De 47-jarige vrouw uit Nijkerk reed mogelijk door rood. Een 24-jarige automobilist kon haar niet meer ontwijken en de fietsster belandde op de motorkap. Ze moest naar het ziekenhuis met onder andere een hoofdwond.
* In Utrecht is de 63-jarige Mieke van der Burg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze krijgt de onderscheiding ter gelegenheid van haar afscheid als ondervoorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling.
Van der Burg werkte eerder onder meer bij de gemeente Utrecht en was lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Daarnaast is ze al zo'n 35 jaar actief bij verschillende maatschappelijke organisaties.
* Een vrouw in Leusden heeft angstige momenten beleefd toen ze plotseling oog in oog stond met drie inbrekers. De mannen bedreigden het slachtoffer in haar woning aan de Vlistwijk en vluchtten vervolgens in een auto. De politie zette de achtervolging in en hield de drie aan in Barneveld. De verdachten zijn twee broers van 18 en 16 jaar en een 19-jarige IJsselsteiner.
* De politie maakt jacht op vier voortvluchtige inbrekers in Nieuwegein. Zij sloegen gistermiddag hun slag bij een woning in de Irisstraat. Buren kregen de inbrekers in de gaten, waarop de vier wegrenden met enkele tassen. Wat ze precies hebben gestolen, is nog onduidelijk.
* De ontknoping van de Champions League-finale is gisteravond live uitgezonden op Utrecht Centraal.Voorbijgangers konden de laatste vijftien minuten van de wedstrijd tussen Barcelona en Manchester United zien op een enorm scherm. Deze zomer zijn ook andere grote sportevenementen te zien op Utrecht CS, zoals Wimbledon, de Tour de France en Formule 1-races.
* In Amersfoort is een fietsster geschept op de Hogeweg. De 47-jarige vrouw uit Nijkerk reed mogelijk door rood. Een 24-jarige automobilist kon haar niet meer ontwijken en de fietsster belandde op de motorkap. Ze moest naar het ziekenhuis met onder andere een hoofdwond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.