Zeisterse in verdwenen Air France vlucht

ZEIST - Adriana van Sluijs uit Zeist is een van de 228 passagiers van het verdwenen Air France-toestel. Dit bevestigt haar zus tegenover RTV Utrecht.
De veertigjarige Adriana is geboren in Zeist, maar woont al haar hele leven in Brazilië. Wel is ze regelmatig in Nederland voor familiebezoek.
Haar zus heeft weinig hoop dat Adriana nog levend terug zal worden gevonden. Maandag verdween het vliegtuig van Air France plotseling van de radar. Hoogst waarschijnlijk is het neergestort in de Atlantische Oceaan.
Van der Sluijs is de tweede Nederlandse die in het vliegtuig zat. Tot nog toe ging men ervan uit dat er slecht één Nederlander vermist werd. Van der Sluijs werd waarschijnlijk niet meegeteld omdat ze een Braziliaans paspoort had.

INTERVIEW MET DE ZUS VAN ADRIANA

Vol afschuw luisterde Jacqueline Brouwer van Sluijs naar de woorden van haar moeder. Haar zus is één van 228 passagiers van het Air France-toestel dat gisteren plotseling van de radar verdween. Anderhalve week geleden belde Jacqueline zelf nog met haar zus Adriana in Brazilië. Toen vertelde Adriana al dat ze helemaal geen zin had in die vliegreis: 'veel te lang'.
Adriana van Sluijs is op 7 maart 1969 geboren in Zeist, maar ze groeit op in Brazilië. Haar vader werkt namelijk in de scheepvaart en vertrekt vrij snel na haar geboorte naar het Zuid-Amerikaanse land. Het gezin gaat mee. Adriana komt wel vaak naar Nederland voor familiebezoek. Haar zus Jacqueline trouwt met een Nederlandse man en zij wonen nu in Waddinxveen.
Jacqueline vertelt dat Adriana helemaal geen zin had in de verre reis naar Zuid-Korea. 'Ze werkt voor Petrobras, een Braziliaans oliebedrijf. Via Parijs zou ze naar Zuid-Korea vliegen, om een schip officieel in gebruik te nemen. Ze was er al eens eerder geweest, maar vond die plek helemaal niets. Voor haar werk vliegt ze de hele wereld rond.'
Jacqueline is merkbaar aangeslagen door het nieuws over het lot van de Airbus. Haar kinderen vertelt ze nu dat tante Adriana mogelijk nog kan leven, zolang het wrakstuk niet is gevonden. Zelf vreest ze het ergste. Adriana is alleenstaand en heeft geen kinderen. Ze heeft twee nationaliteiten. De Nederlandse en Braziliaanse. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ze niet als tweede Nederlander op de passagierslijst staat, maar als Braziliaanse. Eerder werd al bekend dat ook een Nederlandse man in het vliegtuig zat.
Het toestel was met 216 passagiers en twaalf bemanningsleden onderweg van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro naar Parijs. Enkele uren na vertrek kwam het vliegtuig boven de Atlantische Oceaan in zwaar weer terecht. Hoogstwaarschijnlijk is het ramptoestel door de bliksem getroffen en in zee gestort. Er wordt nu druk gezocht naar de wrakstukken. De Franse regering vermoedt dat alle inzittenden zijn omgekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.