Verpleegkundige Nelleke keerde door corona terug in het ziekenhuis: 'Het zit in m'n hart'

AMERSFOORT - De longafdeling van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is een bekende plek voor Nelleke Balvoort. Ze werkte jaren geleden op de longafdeling en is nu terug als verpleegkundige om te helpen tijdens de coronacrisis. "In maart kwam het veel op het nieuws en mijn man werkt op de ambulance dus hij had veel coronapatiënten te vervoeren. Het was al aan het kriebelen om terug te gaan naar het ziekenhuis maar toen voelde ik echt de noodzaak om te helpen", zegt Nelleke.
Verpleegkundige Nelleke helpt tijdens de coronacrisis in het ziekenhuis
Ze stopte een paar jaar geleden met haar werk in het ziekenhuis omdat het te lastig was om de schema's rond te krijgen met drie jonge kinderen en een partner met onregelmatige werktijden. Ze ging werken bij de thuiszorg maar tijdens de coronacrisis wilde ze terug naar het ziekenhuis om te helpen.
In het Meander ziekenhuis werken meer herintreders zoals Nelleke. Het zijn mensen die gepensioneerd zijn of iets anders zijn gaan doen maar nu terugkomen om te helpen. Nelleke werkt nu op de longafdeling en op de corona-afdeling van het ziekenhuis. Omdat ze eerder ook op de longafdeling werkte, is de stap naar de corona-afdeling niet zo groot voor haar.

Spannend

Nelleke vond het spannend om terug te gaan naar het ziekenhuis. "Ik dacht als je na vier jaar weer terug wil naar het ziekenhuis als verpleegkundige dan gaat het hem niet worden", zegt ze. Gelukkig kreeg ze veel steun van haar partner en familie om haar oude functie op te pakken. En een keer terug in het ziekenhuis viel alles op zijn plek: "Het was echt thuiskomen. Veel collega's kende ik nog en iedereen is heel behulpzaam." Door de crisis heeft Nelleke haar passie opnieuw ontdekt en gaat ze voorlopig niet meer weg uit het ziekenhuis. "Het is iets wat in m'n hart zit en wat ik altijd al met plezier heb gedaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.