Politie zoekt nog vijf Utrecht-fans na antisemitische spreekkoren

© RTV Utrecht
UTRECHT - De politie heeft foto's van vijf FC Utrecht-supporters naar buiten gebracht, waarop ze herkenbaar te zien zijn. Vorige week liet de politie nog elf verdachten zien die zich schuldig hebben gemaakt aan antisemitische spreekkoren rondom de bekerwedstrijd FC Utrecht-Ajax op 4 maart. Zes fans hebben zich intussen gemeld.
FC Utrecht won de bekerwedstrijd tegen Ajax met 2-0. Vóór en tijdens de wedstrijd kregen de spelers van Ajax van alles naar hun hoofd. De recherche bekeek de bewakingsbeelden van stadion Galgenwaard en ontdekte dat er beledigende teksten naar Ajax-spelers werden geroepen en gezongen. De Utrechtse fans riepen onder meer "Hamas, Hamas, Joden aan het gas".
De fans kunnen vanwege dit soort uitlatingen strafrechtelijk vervolgd worden, straffen kunnen uiteenlopen van een boete of werkstraf tot een gevangenisstraf. Daarnaast kan de KNVB de fans een stadionverbod opleggen. FC Utrecht reageerde destijds al op de spreekkoren: "We distantiëren ons van iedere vorm van antisemitisme".
De politie liet vorige week ook al foto's zien in het programma Bureau Hengeveld, toen waren de ogen van de fans voorzien van een balkje. Nu zijn nog vijf mannen onbekend, van hen staan sinds vandaag foto's op de website van het opsporingsprogramma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.