'Rabobank sluit helft van filialen'

© ANP
UTRECHT - Rabobank gaat opnieuw reorganiseren vanwege de lage rente, veranderend klantgedrag en corona. De helft van de filialen de deuren gaan sluiten. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD).
De nieuwste plannen, bankieren 3.5 gedoopt, zijn volgens de directie op het hoofdkantoor in Utrecht hard nodig om in te kunnen spelen op de vele uitdagingen die op banken afkomen.
Door het aantal filialen verder in te krimpen en de aansturing van lokale banken nog meer te centraliseren hoopt de bank de winst op peil te houden en beter grip te krijgen op de risico's. Eerdere ingrijpende veranderingen hebben de kosten wel teruggedrongen, maar de inkomsten onvoldoende opgekrikt.
"Uit de nieuwe organisatiestructuur komt geen hogere winstdoelstelling rollen", zegt topman Wiebe Draijer in een toelichting. "Maar door de daling van de rente lopen de inkomsten terug. Dat moet wel worden opgevangen door onze klanten efficiënter te bedienen. Dat kan niet meer met hetzelfde aantal kantoren. En dat hoeft ook niet. We zijn waar onze klanten zijn en komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn in een winkel, festival of bibliotheek."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.