Politie zoekt getuigen van ernstig ongeluk Hei- en Boeicop, vrouw zwaargewond

© Uppel Media
HEI- EN BOEICOP - De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk gisteravond langs het kanaal in Hei- en Boeicop (gemeente Vijfheerenlanden). Twee voetgangers werden aangereden door een auto. Eén van hen, een 51-jarige vrouw, raakte zwaargewond.
De andere vrouw (48) liep ook verwondingen op, al is zij er minder ernstig aan toe dan het andere slachtoffer. Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur op de Kanaaldijk. Een 25-jarige automobilist hoorde opeens een harde klap en zag daarna de twee vrouwen gewond in de berm liggen.
De hulpdiensten konden aanvankelijk niet uitsluiten dat er nog meer slachtoffers waren, daarom werd een grote zoekactie gestart in het naastgelegen kanaal met een duikteam. Uiteindelijk bleek dat er niemand in het water lag. Er landde ook een traumahelikopter om te assisteren bij de medische hulpverlening.
De bestuurder van de auto is aangehouden en verhoord op het bureau. "Zoals dat gebruikelijk is bij ernstige verkeersongevallen", schrijft de politie.
De politie wil graag helder krijgen hoe het ongeluk precies gebeurde en doet daarom een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Ze kunnen bellen met 0900-8844.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.