Gemeente had verzakte kade Minstroom 'niet in beeld'

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Achterstalling onderhoud is de oorzaak van het instorten van de kademuur aan de Utrechtse Minstroom, vlak bij de Tolsteegsingel. Normaal gesproken worden de kademuren regelmatig geïnspecteerd, maar het stuk muur dat is ingestort 'was niet bij ons in beeld', schrijft wethouder Kees Diepeveen in een raadsbrief. Het werd dus ook niet geïnspecteerd.
Begin september stortte een stuk van zo'n vijf meter in. De gemeente dacht dat de muur in particuliere handen was, de aangrenzende stukken muur zijn dat namelijk wel volgens de wethouder. In het eerste kwartaal van 2012 wordt de muur hersteld.
De gemeenteraad suggereerde om de inspecties niet eens in de vijf jaar maar eens in de vier jaar te doen, om te voorkomen dat iets dergelijks in de toekomst nog een keer gebeurt. Dat is niet aan de orde, schrijft de wethouder. "Uit het uitgevoerde onderzoek concluderen wij dat het verhogen van de inspectiefrequentie niet het juiste antwoord is op hetgeen bij de Minstroom is voorgevallen. Wij zien dan ook geen aanleiding om het huidige inspectieregime aan te passen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.