RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee Utrechters opgepakt in onderzoek naar grootschalige drugshandel vanuit Lombok

UTRECHT - Twee Utrechters runden volgens de politie een grootschalige handel in coca´ne vanuit de Utrechtse wijk Lombok. De mannen zitten vast en blijven voorlopig in de cel. De politie begon het onderzoek nadat er informatie was binnengekomen over coca´nehandel in Lombok. In het onderzoek kwamen de twee mannen naar voren als hoofdverdachten.

Op 20 oktober werd de eerste van hen aangehouden. Deze 24-jarige Utrechter werd op heterdaad betrapt. Naast het handelen in de drugs, denkt de politie dat hij ook drugsgeld heeft witgewassen.

Horloges, merkkleding en panden in het buitenland
In drie panden en in auto's zijn doorzoekingen gedaan. Dat leidde tot de vondst van 140.000 euro aan contant geld, een grote hoeveelheid merkkleding, voor vele duizenden euro's aan luxe horloges, verdovende middelen en eigendomsbewijzen van onroerend goed in het buitenland. Alles is in beslag genomen.

Ruim een week later hield de politie de tweede verdachte aan. Het gaat om een 37-jarige Utrechter. Beide mannen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat ze tenminste 90 dagen vast blijven zitten.

Volgens de politie loopt het onderzoek nog en bekijken onder meer financiŰle rechercheurs hoeveel geld is verdiend met de drugshandel. Met die informatie kan later geprobeerd worden deze 'verdiensten' weer af te pakken.

Overlast in Lombok
Bewoners en winkeliers in Lombok hebben al langer last van overlast door jongeren, van verkeer of drugshandel. Volgens de politie bestaat daarnaast de zorg dat criminelen voor hun drugshandel minderjarigen ronselen die vervolgens worden ingezet voor hun criminele praktijken.

Vanwege de overlast en criminaliteit werden eerder ook al tijdelijke camera's geplaatst in de wijk. Daarnaast wordt door de politie, gemeente, het OM, bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers samengewerkt om de overlast tegen te gaan.

De gemeente zei eerder dat de problemen in de wijk moeilijk aan te pakken zijn door een harde kern van criminele jeugdgroepen, drugsverslaafden en criminelen. Zij komen lang niet allemaal uit de wijk zelf, maar veroorzaken wel overlast in Lombok.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -