Studentenvakbond: Eerstejaars worden aan hun lot overgelaten

© Pixabay
UTRECHT - Onderwijsinstellingen slagen er niet in studenten te ondersteunen op de manier die was beloofd. Studentenvakbond LSVb in Utrecht zegt in de Telegraaf dat eerstejaarsstudenten kampen met eenzaamheid, buitenproportionele stress en depressieve gevoelens. Volgens de bond worden ze aan hun lot overgelaten.
Woordvoerder Lyle Muns legt in de Telegraaf uit dat sommige nieuwkomers dit studiejaar nog helemaal niet op school zijn geweest. "Dat is echt heel zorgelijk. Want als je helemaal geen fysieke lessen hebt, dan is het moeilijk om binding te krijgen met je studie en je nieuwe stad. Ook is het moeilijk om op afstand studievrienden te maken."
De Vereniging Hogescholen (VH) erkent dat het lastig is om les te geven aan eerstejaars. "Nu besmettingen oplopen, betekent dat ook dat er leraren thuis moeten blijven, waardoor lessen geen doorgang kunnen vinden", zegt een woordvoerder. In hoeverre het lukt om voor die zachte landing voor nieuwkomers te zorgen, vindt de woordvoerder moeilijk te zeggen. "Duidelijk is dat het niet altijd lukt om alle studenten fysiek te begeleiden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.