RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veiligheidsregio roept op: 'Ga niet met de auto naar natuurgebieden'

UTRECHT - Het is te druk in de natuurgebieden in onze provincie, met name op woensdagmiddag en in het weekend. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) roept daarom op: "Kom niet met de auto naar natuurgebieden." Vorige week deden boswachters en natuurbeheerders al een soortgelijke oproep.

Voorzitter van de VRU, Peter den Oudsten, doet de oproep namens 26 gemeenten in de regio. Het is de afgelopen weken zó druk, dat de parkeerplaatsen vollopen en mensen hun auto in de berm zetten. Volgens de VRU past de oproep "bij het dringende advies om reisbewegingen tot het minimum te beperken. Vanzelfsprekend zal er strikt worden gehandhaafd op het naleven van de regels", aldus de Veiligheidsregio.

Begrip voor frisse neus
Den Oudsten zegt wel te begrijpen dat mensen een frisse neus willen halen in de buitengebieden. "Gezien de strikte maatregelen, is het goed te begrijpen dat mensen natuurgebieden opzoeken. Bioscopen en musea zijn immers gesloten, en activiteiten als winkelen worden afgeraden."

Handhaving
Den Oudsten benadrukt dat er 'strikt' zal worden gehandhaafd op het naleven van de regels. "Ik hoop dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid nemen en stel ieders medewerking zeer op prijs, op de eerste plaats in het belang van de gezondheid maar ook in het belang van de natuur."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -