Koks Héron en Kookkabarra koken 500 feestmenu's voor voedselbanken

© Pixabay
UTRECHT - Restaurants Kookabarra en Héron in Utrecht koken vijfhonderd gezonde en feestelijke diners voor de voedselbanken in de stad. Om de ingrediënten te kunnen kopen zijn beide bedrijven een inzameling gestart. Behalve geld zijn ook bakjes met een deksel nodig.
Beide horecazaken hebben door de gedeeltelijke lockdown de deuren voor de tweede keer dit jaar moeten sluiten. "Vreselijk natuurlijk", laten de medewerkers weten. "Maar het deed ons ook iets anders beseffen, namelijk dat het voor heel veel mensen ontzettend moeilijk is om financieel sterk te staan."
De restaurants zijn nog enkele dagen in de week in bedrijf om afhaalmenu's te serveren. Het idee ontstond om een driegangenmenu te maken voor mensen die het niet breed hebben. De koks denken dat in korte tijd vijfhonderd groentenmenu's bereiden haalbaar moet zijn, wanneer de bediening en de afwasploeg meehelpen. Aan de vaste gasten wordt een donatie van vijf euro gevraagd.
De restaurants vragen naast een financiële bijdrage ook om afsluitbare meeneembakjes, zoals ijsbakjes, afhaalbakjes en ander materiaal om eten in te vervoeren, om de hoeveelheid afval te reduceren. De voedselbanken zouden enthousiast hebben gereageerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.