Utrechtse hamburgerzaak toch akkoord met boete na overleden maaltijdbezorger

© Michiel van Beers
UTRECHT - De Utrechtse hamburgerzaak BurgerMe betaalt alsnog een boete nadat een jonge maaltijdbezorger van hen door een verkeersongeluk om het leven kwam. De zaak kreeg de boete omdat de 15-jarige jongen nog na 19.00 uur aan het werk was, terwijl dit volgens de Arbeidstijdenwet niet mag.
De jongen werd begin 2018 door een auto aangereden terwijl hij de Amsterdamsestraatweg overstak. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. Het Functioneel Parket gaf de hamburgerzaak vanwege het overtreden van de wet een boete van 7500 euro, waar BurgerMe het vervolgens niet mee eens was.
Daardoor dreigde een strafzaak. Die is van de baan nu er alsnog is betaald, bevestigt het Functioneel Parket. De bestuurder die het ongeluk veroorzaakte, werd eind vorig jaar al veroordeeld.
Hij was onder invloed van cannabis en reed te hard. De man kreeg negen maanden gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moest hij zich laten behandelen voor zijn cannabisverslaving en kreeg hij een rijverbod van twee jaar.
Na het ongeluk pleitten onder meer vakbond FNV en de arbeidsinspectie voor een verbod op het bezorgen van maaltijden voor kinderen onder de 16 jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.