Utrechtse basisschool met zeven 'coronaleerkrachten' maandag weer open

De Achtbaan gaf afgelopen dagen thuisonderwijs (archiefbeeld).
De Achtbaan gaf afgelopen dagen thuisonderwijs (archiefbeeld). © Pixabay
LEIDSCHE RIJN - Basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn opent maandag weer de deuren. De school ging twee weken op slot nadat liefst zeven leerkrachten positief waren getest op het coronavirus.
De school besloot begin november iedereen naar huis te sturen. Na overleg met de GGD is besloten dat De Achtbaan nu weer open kan. Sinds 6 november is geen nieuwe leerkracht meer besmet geraakt. Inmiddels zijn ook alle leraren die het virus hadden uitgeziekt.
Ook een aantal kinderen was positief getest. Zij zijn in quarantaine gegaan en kunnen, mits ze klachtenvrij zijn, eveneens maandag weer naar school.
De bron van de besmettingen is niet duidelijk geworden. De Achtbaan laat weten het hele schoolgebouw grondig te hebben schoongemaakt. Ook worden aanvullende maatregelen genomen om nieuwe besmettingen te voorkomen.
Zo wordt onder meer het aantal volwassenen dat voor een groep staat beperkt. Daarom worden er geen invulleerkrachten meer opgeroepen. Bij uitval van een docent gaat de groep naar huis en wordt er overgeschakeld op thuisonderwijs.
Schoolleider Marieke Molier is tevreden hoe de school de afgelopen twee weken is doorgekomen. "Het onderwijs op afstand is goed verlopen. De leerkrachten hebben vanuit huis instructiefilmpjes opgenomen en online met de kinderen gewerkt, soms terwijl ze nog ziek waren."
Speciale dank is er ook voor de ouders. "Onderwijs op afstand is alleen mogelijk dankzij hun steun en flexibiliteit. Wij verheugen ons erop de kinderen maandag weer op school te zien!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.