RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politiek Utrecht zet vraagtekens bij 'pedojagers'

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraadsfracties van D66, PvdA, Student & Starter en SP maken zich zorgen over lokale groepen 'pedojagers' die vermeende pedofielen proberen op te sporen en aan te geven. De partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester en wethouders.

De fracties maken zich onder meer zorgen over 'Jagers030', een groep van Utrechtse 'pedojagers'. De groep claimt al meerdere burgerarrestaties te hebben uitgevoerd. Minister Grapperhaus liet vrijdag weten zich grote zorgen te maken over deze groepen en riep hen op om te stoppen.

'Wij doen goed werk'
Jagers 030 liet aan RTV Utrecht weten het aanhouden van vermeende pedoseksuelen toch voort te zetten. "Wij doen goed werk en leveren ze over aan de politie", zei een van hen. De man gaf ook aan dat ze recent nog iemand 'in samenwerking met de politie' hebben aangehouden. Een woordvoerder van de politie kon dit niet bevestigen.

"Onder meer inwoners van De Meern, IJsselstein en de Bilt zouden door deze groep zijn aangehouden", schrijven de politieke partijen nu. "Op filmpjes is te zien dat fysiek geweld gebruikt wordt om de betreffende personen te overmeesteren."

'Overheid moet zelf optreden'
De politici vinden het onverantwoord dat burgeropsporing leidt tot geweld. Ook vrezen ze dat mensen onterecht worden beschuldigd en dat politie-onderzoeken worden gefrustreerd. De partijen zeggen het van groot belang te vinden dat de overheid zelf tegen zedendelinquenten optreedt.

In de vragen die worden gesteld willen de fracties onder meer van het college weten of het de werkwijze van de pedojagers een gevaar vindt voor de openbare orde en de veiligheid. Ook willen de raadsleden weten of de politie weleens met 'Jagers030' samenwerkt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -