RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Carnaval met een mondmasker in IJsselstein? 'Verkleed op de bank voor de livestream!'


IJSSELSTEIN - Het carnavalsseizoen is begonnen, maar door de coronapandemie is een polonaise dit jaar uitgesloten. En toch is er in IJsselstein een feestje. Vanavond organiseert carnavalsvereniging KOIJ samen met de organisatie achter IJsselstein Live een carnavalslivestream.

Deelnemers kunnen zich naar believen uitdossen maar vieren de start van het seizoen thuis. "En mocht je zin hebben om confetti te spuiten in je woonkamer en daarna een uurtje lekker schoon te maken, dan mag dat gewoon", zegt Richard Zwambag van de organisatie.

Inbellen
Aan de buitenkant van de grijze fabriekshal op een industrieterrein in Lopik is er helemaal niks te zien. Maar binnen zijn Richard en zijn vrienden bezig met het opbouwen van een bar en een DJ-tafel. Vanaf vanavond om 20.00 uur zenden ze live carnavalskrakers uit via een livestream. Deelnemers kunnen via Zoom inbellen om outfits te showen, plaatjes aan te vragen of om aan het prijzenrad te draaien en misschien wel een mooie prijs te winnen.

IJsselstein viert carnaval thuis vanaf de bank.


"We doen dit om IJsselsteiners met elkaar te verbinden in deze moeilijke tijd", vertelt Richard. "De horeca is dicht, mensen mogen niet zoveel meer en iedereen zoekt toch een stukje vertier. En dat proberen we zo toch te bieden op een veilige manier."

Duizenden bezoekers
En met succes. IJsselstein Live heeft al een aantal keer eerder een livestream verzorgd waar duizenden bezoekers op inhaakten. "Het is echt een lokaal initiatief. Lokale ondernemers dragen een steentje bij door bijvoorbeeld een pakketje aan te bieden uit hun winkel. En de hoofdprijs is dit keer een geheel verzorgde rondvaart voor vier personen. Dit gaat naar de best uitgedoste carnavalsvierder op de bank."

IJsselstein heeft normaal gesproken één van de grootste carnavalsoptochten boven de rivieren. Maar dit jaar blijft het stil. Toch worden vanavond de Slotheer en zijn knecht bekend gemaakt. Dat is de IJsselsteinse variant van Prins Carnaval. En ook al is het vanavond echt een IJsselsteins feestje, de organisatie benadrukt dat iedereen die mee wil doen welkom is.

De stream is vanavond hier te volgen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -