RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laura van der Heijden over transfer naar Dortmund: 'Was niet gelukkig in Hongarije'

1/3
LEUSDEN - Handbalster Laura van der Heijden heeft zelf besloten om te vertrekken bij haar Hongaarse club. De Leusdense was niet meer op haar plek bij Siofok HC, waar ook bestuurlijke onrust heerste. "Ik was daar niet gelukkig meer", geeft ze toe.

Van der Heijden over haar vertrek: "Ik mag er niet te veel over zeggen, want dat heb ik afgesproken"


"Een aantal dingen kwamen bij elkaar", vertelt Van der Heijden over haar vertrek in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "Ik speelde in Siofok en was een maand in Nederland vanwege persoonlijke redenen. Maar toen ik terug kwam daar, was ik niet gelukkig meer. Ik moest wat anders om weer zin er in te hebben, dus ging ik op zoek naar een nieuwe club."

Borussia Dortmund
Ze vond in het Duitse Borussia Dortmund snel die nieuwe club. Wrok naar haar oude team heeft Van der Heijden niet. Tenminste, niet naar buiten uit. "Ik mag er niet te veel over zeggen, want dat heb ik afgesproken en daar houd ik mij aan", legt ze uit.

Borussia Dortmund komt uit in de Bundesliga en is groeiende. "Ze zijn steeds meer aan het bouwen en ze staan op de eerste plek", zegt Van der Heijden over haar nieuwe club. "Ze spelen nu ook Champions League en als het goed is mag ik daar ook aan mee gaan doen."

Ik ken de cultuur, de taal en de competitie, dus dat voelt wel goed"
Laura van der Heijden keert terug naar de Duitse Bundesliga

Voor Van der Heijden is de Bundesliga geen onbekend terrein. De 203-voudig international kwam eerder al uit voor VfL Oldenburg en SG BBM Bietigheim. "Ik ken de cultuur, de taal en de competitie, dus dat voelt wel goed", aldus de Leusdense. Overigens kan ze voorlopig niet trainen, omdat de hele selectie van Dortmund in quarantaine zit na vier coronagevallen binnen de selectie.

 Van der Heijden in Oranje Van der Heijden in Oranje | Foto: Orange Pictures

Voorbereiding op het EK
In december staat het EK handbal op het programma. Van der Heijden is een vaste waarde in de selectie van de wereldkampioenen. De voorbereiding loopt echter niet soepel. "Montenegro heeft de geplande oefenwedstrijd afgezegd, want ze wilden niet naar Nederland komen", zegt ze.

"We gaan in plaats daarvan veel trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Ideaal is het niet, omdat we het hele jaar niet goed bij elkaar hebben kunnen komen. Het zal iets anders worden, maar we gaan alles geven. Geen enkel land heeft goed kunnen trainen en heel veel landen hebben ook in quarantaine gezeten, dus je weet niet hoe iedereen ervoor staat", vertelt Van der Heijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -