RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester geschokt over vuurwerkbom door brievenbussen in Achterberg: 'Onacceptabel'

ACHTERBERG - Het is "volstrekt onacceptabel" dat er tot twee keer toe een vuurwerkbom naar binnen is gegooid bij huizen in Achterberg. Dat zegt burgemeester Van der Pas van Rhenen nadat het vannacht opnieuw raak was.

De bewoners van een huis aan De Weide in Achterberg werden afgelopen nacht opgeschrikt toen zwaar vuurwerk door de brievenbus werd gegooid. De explosie veroorzaakte volgens de politie aanzienlijke schade. De deurposten en een glazen ruit naast de deur sneuvelden.


Vorig week was er in dezelfde straat ook al een explosie door vuurwerk. Ook toen werd diep in de nacht een vuurwerkbom door de brievenbus naar binnen gegooid. De bewoners troffen na de explosie rond 02.00 uur een enorme ravage aan: overal lag glas, deuren waren kapot, de keuken was ontzet en de trapleuning was losgekomen van de muur.

Geschokt
Burgemeester Van der Pas zegt geschokt te zijn dat dit is gebeurd. "Dergelijke acties worden in onze gemeente niet getolereerd. De daders moeten zo snel mogelijk worden gepakt. We zetten momenteel alles op alles om de daders op te sporen."

Volgens Van der Pas hebben de incidenten er behoorlijk ingehakt bij de getroffen families. "Voor hen is dit, los van de materiële schade, vooral ook een mentale klap. Maar ook andere inwoners in Achterberg voelen zich onveilig en maken zich zorgen."

De politie vraagt mensen in de buurt of ze wellicht bruikbare camerabeelden hebben. Daarnaast worden getuigen opgeroepen zich te melden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -