Instellingen

Kort nieuws: Wethouder Eerdmans stapt op

REGIO - Wethouder Eerdmans van Amersfoort vertrekt. Ze begint op 1 augustus bij de Amarantis Onderwijsgroep als voorzitter van het ROC ASA.
Gerda Eerdmans maakte in 1998 haar entree in de Amersfoortse politiek als raadslid voor GroenLinks en was ook acht jaar wethouder.
* Oudewater en Amersfoort krijgen een cultuurhuis. Dat is een multifunctioneel gebouw waar bijvoorbeeld een basisschool, een bibliotheek en maatschappelijke voorzieningen in terecht kunnen. De provincie heeft geld uitgetrokken voor de komst van de twee cultuurhuizen.
* In Utrecht is op De Weg van Sand de een dronken bestuurder uit De Meern van de weggehaald. De man (48) viel op omdat hij met een fles wijn achter het stuur zat.
* Festival De Parade is volgende week in Amersfoort het decor voor een echt huwelijk. Angela van Beek en Rinus Hardeman wilden een bijzondere ceremonie en geven elkaar daarom daar het jawoord. De Parade staat vanaf morgen in Amersfoort vanwege het 750-jarig bestaan van de stad.
* Soest moet de komende jaren bezuinigen. Wat het college betreft gaat er onder andere minder geld naar politiesurveillanten en wijkcoordinatoren. Ook wordt gekort op het groenonderhoud.
* De 12-jarige Noa van Rossum uit Achterveld is winnaar van de Coolest Kids-verkiezing geworden. Ze krijgt honderd euro, omdat ze op eigen initiatief geld heeft ingezameld voor stichting Kika. Volgens de gemeente Leusden, die de Coolest Kids-verkiezing organiseert, kan Noa een voorbeeld voor andere kinderen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.