ProRail woedend over video van jongen die bijna onder trein verdwijnt op Utrecht Centraal

© Dumpert.nl
UTRECHT - Een levensgevaarlijke actie van een jongen op treinstation Utrecht Centraal heeft hem bijna zijn leven gekost. Op een video is te zien hoe de jongeman tegen een vertrekkende trein aanvalt en vervolgens bijna onder de wielen verdwijnt. Hij weet dat net te voorkomen, en eindigt ongedeerd op het spoor maar ProRail is desalniettemin woedend.
De video verscheen vandaag op Dumpert.nl, een site voor het delen van video's, met de titel 'treinruzie gaat fout'. Volgens het onderschrift van de uploader ging het om een dronken man die tegen de trein aan viel. Maar bij ProRail denken ze dat het opzettelijk was. "Onacceptabel en levensgevaarlijk gedrag", aldus een medewerker. "Deze jongen kan het navertellen, maar er zijn er helaas genoeg die dat niet meer kunnen."
Als je het filmpje ziet, hoor je mensen lachen. Dus dan gaan we er een beetje vanuit dat het een grap is of iets dergelijks.
Medewerker ProRail
De spoorbeheerder vat de zaak hoog op en gaat de boel onderzoeken met het oog op een mogelijke aangifte bij de politie. "Als je het filmpje ziet, hoor je mensen lachen. Dus dan gaan we er een beetje vanuit dat het een grap is of iets dergelijks. Maar wat er precies is gebeurd dat weten we niet. Dat gaan we uitzoeken." Zo gauw dat is afgerond, wil de spoorbeheerder aangifte doen als het mogelijk is. "We gaan eerst de beelden bekijken. Dan gaan we kijken wat er gebeurd is, en weten we waarvan we aangifte gaan doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.