RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste dag XL-testpaviljoen Jaarbeurs: 'Vanaf volgende week ook razendsnel de uitslag'


UTRECHT - Wit kunststof, een plat dak en heel veel vierkante meters. Normaal misschien een goede plek voor een feest, evenement of beurs, maar nu even niet: dit is het pijlsnel opgebouwde XL-testpaviljoen bij de Jaarbeurs. Er kwamen op de openingsdag zo'n 1300 mensen langs, maar er is plek voor 10.000 bezoekers tijdens een coronapiek. Dat zijn er zo'n 800 per uur.

XL-testpaviljoen geopend in Utrecht


'Echt fijn is het niet, maar ik kreeg gisteravond keelpijn en wilde me toch even laten testen. Ik vind dit een fijne en goed bereikbare locatie", vertelt een bezoeker. Wie zich laten testen bij de Jaarbeurs rijdt er niet met de auto doorheen. Die parkeer je verderop. Of je komt met de fiets of te voet en gaat dan lopend naar binnen. Vervolgens meld je je aan bij een van de veertig loketten. Dan volgt het bekende ritueel met de wattenstaaf in de keel en neus.

 | Foto: RTV Utrecht

Voor tester Florine is het haar eerste dag hier. "Ik ben eind juli afgestudeerd in international public health en wetenschapscommunicatie en wilde me eerst inzetten voor de maatschappij. Na een training van de GGD kon ik aan de slag als tester. Het is mooi werk. Je spreekt heel veel verschillende mensen."

"Nu hebben we nog alleen de bekende PCR-test, maar vanaf volgende week maandag hebben we ook de sneltest, waarbij je de uitslag veel eerder krijgt", vertelt Tessa Rijnalder, coronamanager van de GGD regio Utrecht. "Het is niet de bedoeling dat bezoekers de uitslag van de sneltest afwachten bij het paviljoen. Die kan je met je DigiD ophalen in het online portaal."

"De komst van dit XL testpaviljoen is een grote stap vooruit in het testbeleid", stelt Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD regio Utrecht. "Er komen vaccins aan en dat gaat helpen, maar dat is pas ergens in 2021 en niet op korte termijn. We zullen het dus nog even moeten fiksen met wat we wel hebben: de maatregelen en testen, testen en nog eens testen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -