HHB-winnares Anna Yilmaz vindt pand in centrum Amersfoort: 'Droom die uitkomt'

© Instagram Anna Yilmaz
AMERSFOORT - Meesterbakker Anna Yilmaz uit Amersfoort heeft een locatie gevonden waar ze haar horecadroom kan vervullen. De Heel Holland Bakt-winnares van 2019 gaat een pand huren in de Grote Sint Jansstraat, om de hoek bij de Kamp. "Ik vind het heel spannend", zegt ze. "Ook omdat ik natuurlijk een beetje bekend ben."
Eind april zegde Anna haar baan bij de marine op om haar droom na te jagen. Maar toen was daar opeens corona. "Dan kan je natuurlijk niet meer terug." Het was voor Anna wel even moeilijk een geschikte locatie te vinden in haar woonplaats. "In Amersfoort is het aanbod niet zo groot, en er was veel onzekerheid vanwege corona."
Het interieur wordt alsof je een hippe koffietent in Turkije binnenkomt.
Anna Yilmaz
Maar nu heeft ze toch een pand gevonden in het centrum. In het gebouw zit op dit moment een winkel van Amerpoort, waar mensen met een verstandelijke beperking werken. "Er moet best wat verbouwd worden", zegt Anna. "Bovendien gaan mijn vriend en ik boven de winkel wonen. Dat wilde ik heel graag."
De taarten van Anna moeten hét hoogtepunt worden van de zaak. Maar daarnaast kunnen klanten ook langskomen voor een kopje koffie of lunch. Anne heeft duidelijk ideeën over het interieur. "Het wordt alsof je een hippe koffietent in Turkije binnenkomt. Ik ben half Turks en hou heel erg van Istanbul."
Heel Holland Bakt winnen legt er toch wat druk op.
Anna Yilmaz
Begin januari krijgt Anna de sleutel. "Mijn streven is om voor Koningsdag open te gaan. Een goede deadline om naartoe te werken."
Bij taartliefhebbers zijn de verwachtingen waarschijnlijk hooggespannen. Anna heeft niet voor niets het populaire tv-programma Heel Holland Bakt gewonnen. "Dat legt er toch wat druk op", beseft ze. "Bovendien ben ik mega perfectionistisch. Maar met alle voorbereidingstijd die ik nu al heb gehad, heb ik er een goed gevoel over."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.