Paard Kiki doodgereden, automobilist op de vlucht: 'Wonder boven wonder had ik niets'

© Stal Kampinga Sporthorses
KEDICHEM - In het dorpje Kedichem bij Leerdam is vanmiddag een paard doodgereden door een automobilist op de Nieuweweg. De politie zoekt de doorgereden bestuurder. Hij reed in een witte auto, mogelijk een Volkswagen Caddy.
Nini Kampinga (22) zat op het paard, Kiki genaamd. Ze reed met een groepje en kwam met de schrik vrij. "Kiki haar been was verbrijzeld, botjes lagen op de weg. Wonder boven wonder had ik niets", laat ze weten op Facebook. Een dierenarts heeft het paard ter plekke laten inslapen.
Voor een reactie aan RTV Utrecht is Nini nog te veel ontdaan. Haar moeder Nita, eigenaar van een professionele stal in Kedichem, wil wel het een en ander vertellen over de tragische gebeurtenis. Zo stelt ze dat de bestuurder veel te hard reed.
Moeder Nita Kampinga de volgende morgen op Radio M Utrecht

Door de lucht

"Halverwege de weg is een heuveltje bij een bruggetje en sommige automobilisten vinden het leuk om daar heel hard over te rijden en een paar meter door de lucht te vliegen. Deze bestuurder heeft dat waarschijnlijk ook gedaan en schepte daarna het paard met zeer hoge snelheid Het was gruwelijk. De meiden waren helemaal in shock en konden alleen maar huilen."
Bewust heeft de familie Kampinga besloten om de schokkende foto's van het bloedende paard op Facebook te zetten. "We willen laten zien hoe ernstig dit is. We hebben het over een landweggetje en mensen hebben geen idee dat je een paard niet met deze snelheid kan passeren. Je bent gewoon levensgevaarlijk bezig als je zulke domme dingen doet."
Dit had ook voor mijn dochter heel slecht kunnen aflopen
Moeder
Inmiddels is de familie bezig om na te gaan of er camerabeelden zijn. "En morgen gaan we zelf rondrijden in de omgeving om te kijken of iemand wat weet. We hebben al gehoord dat mensen deze auto vaker hebben zien rijden."
Paard Kiki op de Nieuweg in Kedichem.
Paard Kiki op de Nieuweg in Kedichem. © Stal Kampinga Sporthorses
Dochter Nini is gelukkig ongedeerd, maar niet pijnvrij. "Ze heeft last van haar rug en is wat beurs", laat de moeder weten. "Ze is nog in shock waardoor ze het niet echt voelt. Maar dit had ook voor mijn dochter heel slecht kunnen aflopen."
De aanrijding op de Nieuweweg was rond 15.30. De automobilist haalde volgens de politie met hoge snelheid in en raakte daarbij een achterbeen van het dier. De bestuurder van de witte auto stopte nog even, maar is er daarna vandoor gegaan in de richting van Leerdam. Nita zegt overigens dat de politie het niet helemaal juist heeft omschreven. "De automobilist kwam haar van voren tegemoet en reed dus ook niet op de juiste weghelft."
De politie stelt dat de witte auto vrijwel zeker schade heeft aan de linker voorkant. Achter de witte auto reed een donkerkleurige auto. De bestuurder van deze auto was getuige van de aanrijding. De politie roept ook deze automobilist op zich te melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.