RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts gezin gaat op wereldreis in een brandweerwagen


UTRECHT - William, Luca en Febe uit Utrecht staat een groot avontuur te wachten. Het gezin gaat komende zomer op wereldreis met een oude brandweerwagen. Hoewel er nog onzekerheid is omtrent het coronavirus en vaccin weerhoudt het ze er niet van om hun plannen voor te zetten.

Vader William en moeder Luca houden allebei van reizen. "We zijn beide reislustige types", vertelt Luca. Het stel had al lang de wens om een grote reis te maken maar vroegen zich af of dat financieel mogelijk was. En dan zaten ze ook nog met het feit dat ze een zoontje hebben. Na lang wikken en wegen hebben ze de knoop doorgehakt. "We zijn gaan rekenen en puzzelen en eigenlijk paste het allemaal voordat ons zoontje naar school moet", vertelt William.

Utrechts gezin gaat op wereldreis in een brandweerwagen


Verliefd op de brandweerwagen
Vanaf dat moment zijn ze gaan kijken hoe ze op reis wilden. "We wisten dat we met een eigen vervoersmiddel de reis wilden gaan maken maar hadden geen idee wat we daarvoor nodig hadden", vertelt William. Ze bezochten bijvoorbeeld de camperbeurs in de Jaarbeurs.

Ze kregen het advies om te kijken naar oude Mercedesbussen, omdat daar een goed motorblok in zou zitten waarmee je veel kilometers kan maken en dat overal te repareren valt. Maar toen hun oog viel op de brandweerwagen, was de keuze snel gemaakt, zegt William. "We zijn gaan kijken naar type Mercedesbussen die ons werden aangeraden. Later kwamen we de brandweervariant tegen en werden eigenlijk instant verliefd. We wisten dat als we er één zouden kiezen dat we voor deze uitvoering moesten gaan."

Ook voor zoontje Febe is de brandweer een groot thema in zijn leven. Hij heeft een brandweer-spaarpot gekregen van zijn oma en opa en hij slaapt in een brandweerauto-bed omdat William en Luca dat leuk vonden. "Het is een soort rode draad door zijn leven", vertelt William.

De reis
Komende zomer vertrekt het gezin richting Scandinavië om eind augustus het Noorderlicht te zien. Daarna keren ze voor even terug naar Nederland om vervolgens in oktober hun reis te vervolgen. Het stel heeft nog geen planning maar weet wel welke landen ze in ieder geval willen zien. Beiden willen graag naar Vietnam en Mongolië, maar William wil ook graag naar Iran. "Ik heb er veel goede verhalen over gehoord en een aantal dingen opgezocht. Het lijkt me gewoon heel vet."

 William en Luca in hun busje William en Luca in hun busje | Foto: RTV Utrecht

Het maakt het gezin eigenlijk niet uit waar ze belanden. "Als er maar natuur, ruimte, bos en water is. Ik wil me verwonderen over de natuur, naar bed als de zon onder gaat en wakker worden zodra die weer opkomt", vertelt Luca.

Het is nog even wachten tot het gezin daadwerkelijk de motor van de bus start en aan hun reis gaat beginnen. Luca en William klussen momenteel nog veel aan de bus om het helemaal naar wens te maken. De bus is niet groot maar dat zien zij niet als een probleem, vertelt William. "De bus is ons binnen en de wereld wordt onze tuin. Ik denk dat we juist veel ruimte gaan winnen."

Coronavirus
"Anderhalf jaar geleden zijn we op het idee gekomen deze reis te maken, al voordat het coronavirus uitbrak", zegt William. "We zijn blij dat we niet toen al zijn vertrokken", vult Luca aan. Ondanks de blijvende dreiging van het virus weerhoudt dat het gezin er niet van om hun plannen voort te zetten. "Als we ergens de grens niet over mogen dan draaien we om en zoeken we een andere route", zegt William. En Luca is het daar mee eens. "Het maakt niet uit waar we belanden. Als we maar samen met elkaar zijn."

Het gezin hoopt dat ze voor de start van hun reis gevaccineerd zijn. In juli 2021 starten de drie hun avontuur. Wanneer en waar ze uiteindelijk eindigen, weten ze nog niet. "Het kan Groningen, Limburg of misschien wel Kroatië worden. Dat weten we nog niet en eigenlijk wil ik daar niet over nadenken. We zien het wel."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -