Leerlingen in Zeist en Langbroek thuis vanwege coronagevallen op school

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Basisscholen Wereldkidz Op Dreef in Zeist en De School met de Bijbel in Langbroek hebben te kampen met problemen door corona.
In Zeist krijgen alle kinderen vanaf vandaag thuis les. "Een van de leerkrachten is positief getest," zegt een woordvoerder. "En omdat andere leraren mensen in hun omgeving hebben die tot de risicogroep behoren, hebben we besloten om onderwijs op afstand in te stellen." Daarbij komt dat er bij een peuterspeelzaal in het pand twee leidsters ook positief zijn getest.
Het gevolg is dat de 140 leerlingen een week lang thuis les hebben. Naar verwachting duurt dat tot volgende week dinsdag. Volgens de school zorgt de ervaring die is opgedaan in de eerste coronagolf ervoor dat het thuisonderwijs snel en goed opgezet kan worden.
Bij De School met de Bijbel in Langbroek sloot gisteren al tijdelijk de deuren. Daar waren volgens burgemeester Meerts meerdere docenten ziek.
De schoolleiding heeft nog niet kunnen reageren.

Meer scholen aangewezen op thuisonderwijs door corona

De afgelopen maanden moesten geregeld scholen in de regio de deuren sluiten vanwege het coronavirus. Zo sloot begin deze maand nog basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn nadat zeven docenten positief waren getest op het coronavirus.
Andere scholen sloten juist de deuren na een reeks besmettingen onder leerlingen. De Werkplaats in Bilthoven stuurde bijvoorbeeld half oktober alle 1300 leerlingen naar huis omdat het aantal besmettingen toenam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.