RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Thuis uit eten groeit als kool: 'Soms zelfs meer klanten dan ín het restaurant'


PROVINCIE UTRECHT - In je eigen woonkamer een driegangenmenu eten zonder dat je de hele dag in de keuken moet staan. Thuis uit eten wordt steeds populairder nu restaurants vanwege corona gesloten zijn. "In de tijd voor corona hadden we hier 400 klanten, nu draaien we in het weekend wel eens 500 man, op een zaterdag", vertelt Reneé Meulman van restaurant Ruby Rose in Utrecht.

Het restaurant is een van de deelnemers bij het platform Thuis uit Eten, een initiatief uit IJsselstein. Op de website bieden verschillende restaurants uit het hogere segment menu's aan die thuis worden bezorgd. Tijdens de eerste coronagolf begonnen ze met een paar restaurants uit de regio maar ondertussen sluiten tientallen restaurants van Amsterdam tot Tilburg zich erbij aan.

Horecazaken proberen ondanks corona toch door te draaien


"Ik word dagelijks gebeld door zo'n 20 restaurants die zich willen aansluiten", vertelt Mathijs Heijting, de IJsselsteinse ondernemer die het platform begon. "Ik vind het niet leuk om 'nee' te verkopen, maar af en toe moet ik dat gewoon doen. We rijden nu met honderd auto's rond maar tijdens de kerstdagen zal dat wel tweehonderd of driehonderd zijn om dit allemaal voor elkaar te krijgen."

Veel bestellingen betekent niet dat de omzet voor restaurants net zo hoog is. Want hoewel je een fles wijn kunt bestellen, zal de drankrekening gemiddeld lager zijn.

Pizza op schoot
Ook bij Ruby Rose lopen de bestellingen binnen. Het diner wordt compleet verzorgd, je hoeft alleen nog iets op te warmen of te garneren, maar de gezelligheid wordt er níet bij geleverd. Meulman: "Het is wel leuk als je er een wijntje bij pakt en je een beetje opdoft in plaats van in je joggingpak aan tafel te zitten. Het is echt thuis uit eten en dat is toch anders dan met een pizza op schoot."

Sommige restaurants hebben zelfs een playlist op Spotify aangemaakt zodat je helemaal in de juiste sfeer zou moeten komen. Helaas moet je wel de afwas doen. Al zijn er ook restaurants die dat weer aanbieden.

Kerst
Thuis uit Eten groeit nu snel en verwacht piekdagen tijdens kerst maar ondertussen kijken ze al naar een toekomst zonder corona. Na de eerste coronagolf stopten veel restaurants meteen weer met bezorgen, dus het is de vraag hoe de toekomst eruit ziet. "Ik heb niet de illusie dat het op het piekniveau is zoals dat nu en komende maand zo zal zijn, maar ik vermoed wel dat consumenten hier veel gebruik van zullen maken."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -