Kedichem zoekt mee naar automobilist die paard doodreed: 'Het is echt vreselijk'

KEDICHEM - De telefoon van Nita Kampinga staat roodgloeiend. Van alle kanten komen tips binnen over de gevluchte automobilist die gistermiddag haar dochter Nini en haar paard Kiki aanreed. Het paard raakte zo erg gewond dat een dierenarts haar moest laten inslapen. De getuigenoproep die dochter Nini Kampinga op Facebook plaatse is ondertussen al meer dan 13.000 keer gedeeld. Bij de politie hebben zich zes mensen gemeld met informatie over het ongeval.
"Iedereen is op zoek. Het had namelijk ook een groepje scholieren kunnen zijn op weg naar huis. Dit wil je toch niet op je geweten hebben?"
Nini en Nita zijn in shock na de dood van paard Kiki.

Verbrijzeld been

Rond 15.15 reed Nini over de Nieuweweg in Kedichem toen twee auto's haar met hoge snelheid tegemoet kwamen gereden. Haar paard Kiki schrok van de eerste auto en draaide met haar kont de weg op, waarna de tweede auto haar raakte. De automobilist stopte 100 meter verder, maar reed daarna door zonder te kijken hoe het met ruiter en paard ging. Het been van Kiki bleek verbrijzeld en een toegesnelde dierenarts liet het paard ter plekke inslapen.
Een dierenarts liet het paard inslapen
Een dierenarts liet het paard inslapen © Stal Kampinga Sporthorses
Nini is nog maar amper bijgekomen van de schrik. "Het is echt vreselijk. Dit wens je niemand toe." Wonder boven wonder gaat het fysiek gezien best goed met haar. "Ik heb flinke spierpijn in mijn schouders. Maar dat zal over een paar dagen wel weg zijn." Maar de pijn zit natuurlijk in het verlies van haar paard.
"Het is heel erg om een paard te verliezen. Soms overlijden ze door ziekte of ouderdom. Dat gebeurt soms nou eenmaal. Maar op deze manier is echt heel erg. Het had niet hoeven gebeuren als die auto's niet zo hard hadden gereden."
Nini is nog maar amper bijgekomen van de schrik
Nini is nog maar amper bijgekomen van de schrik © RTV Utrecht

Liefde voor paarden

Het verlies van Kiki komt niet alleen hard aan bij moeder en dochter. Ook de paarden rouwen, vertelt Nita. "Toen ik vanochtend in de stal kwam, was het heel erg stil. Normaal maken ze lawaai omdat ze weten dat ze eten krijgen. Maar nu was het stil."
De vrouwen missen Kiki heel erg. "De paarden beteken heel veel voor ons. Het is ons leven. Het is 24/7. We staan ermee op en we gaan ermee naar bed", vertelt Nita met tranen in haar ogen. "En daar staat haar vriendin. En die is nu alleen. Die stonden altijd samen, zij aan zij. Ze waren altijd beste vrienden. Maar nu niet meer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.