RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van studieontwijkend gedrag naar eigen vormgevingsstudio: het succes van Evert Kwok


AMERSFOORT - Naaktstranden? Je hebt er niks aan. Flauwe woordgrap-cartoons, zo omschrijven de jongens uit Amersfoort hun creatie Evert Kwok. Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer waren huisgenoten tijdens hun hbo-studie communicatie en maakten samen veel flauwe grappen die ze begonnen te tekenen in de vorm van cartoons. Eelke: "De studie was niet zo heel zwaar en dankzij wat studieontwijkend gedrag zijn we Evert Kwok begonnen."

Route C: Evert Kwok


De jongens hebben een eigen vormgevingsstudio in De Nieuwe Stad in Amersfoort, van waaruit ze alles maken en distribueren. "Ik teken alles en Eelke doet alles eromheen tot en met het verzenden van scheurkalenders toe. De grappen maken we samen", aldus Tjarko.

 "De grappen maken we samen, het tekenen doe ik en de rest doet Eelke" aldus Tjarko. | Foto: RTV Utrecht

Het verzinnen van flauwe grappen is niet iets wat je perse tijdens kantoortijden doet. "Eigenlijk zijn we altijd aan het werk, en mijn vrouw wordt er soms ook gek van. Het is heel lastig om te gaan zitten met een kop koffie en te zeggen; ik ga nu een grap bedenken. Dat werkt soms, maar meestal komt de grap als je er niet naar op zoek bent tijdens een wandeling of zo", zegt Tjarko.

 Scheurkalenders, vakantieboeken en een kersttrui. Scheurkalenders, vakantieboeken en een kersttrui. | Foto: RTV Utrecht

Tjarko en Eelke hebben inmiddels acht boekjes en drie vakantieboeken vol cartoons gemaakt. Ze hebben eigen Kwok- bier, kersttruien en een scheurkalender. De coronatijd zijn de jongens goed doorgekomen omdat ze zo'n succes hebben met de scheurkalenders en boekjes van Evert Kwok. Eelke: "Het vormgevingswerk dat we er in opdracht bij deden is helaas wel veel minder geworden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -