Instellingen

Eigen tandarts in verpleeghuis Bosch en Duin

BOSCH EN DUIN - In verpleeghuis De Wijngaard in Bosch en Duin is deze maand een eigen tandartspraktijk geopend. De Wijngaard is een van de eerste verpleeghuizen die zover is.
Er zijn samenwerkingscontracten afgesloten met tandarts Van Doorm en mondhygiëniste mevrouw Roobeek.Er is een complete behandelkamer beschikbaar die door De Wijngaard is ingericht.
Een interne tandartspraktijk betekent dat de bewoners van het verpleeghuis niet meer met de auto vervoerd hoeven worden naar een tandarts in de omgeving. De meeste behandelingen kunnen in huis gegeven worden. De tandarts en de mondhygiëniste zijn blij met de kleine, maar goed geoutilleerde behandelruimte.
Naast het in huis halen van een tandartspraktijk start De Wijngaard een vakgroep mondzorg. Deze vakgroep zal zorg dragen voor de implementatie van de richtlijn Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen in De Wijngaard. Op deze manier wordt meteen een kwaliteitsverbetering in De Wijngaard doorgevoerd.
En de investering, heeft een verpleeghuis daar geld voor? Bos: “Doordat bewoners niet meer extern vervoerd en begeleid hoeven te worden, zal de gepleegde investering zich voor een deel terugverdienen. Maar afgezien daarvan is het belangrijk te investeren in goede mondzorg voor onze bewoners”.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.