RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handjevol ondernemers wil geld van provincie voor tramdebacle SUNIJ-lijn

PROVINCIE UTRECHT - Een aantal ondernemers in Nieuwegein, IJsselstein en Utrecht wil geld zien van de provincie vanwege de vertraging met de zogenoemde SUNIJ-tramlijn. Dat meldt gedeputeerde Arne Schaddelee in antwoord op vragen van de VVD.

Hoeveel compensatie de ondernemers zouden moeten krijgen, moet nog worden bepaald. Een jurist gaat met de ondernemers om tafel om te kijken welke schade te herleiden valt aan een vergunningsblunder van de provincie.

Doordat ambtenaren de juiste papieren niet op orde hadden kan de tram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein al maanden niet rijden, terwijl werkzaamheden van een grote renovatie nagenoeg zijn afgerond. Die stukken zijn bij Schaddelee weg gehouden.

Sorry
Om excuses te maken wil Schaddelee niet alleen de portemonnee trekken voor reizigers, maar ook voor getroffen ondernemers. Sommige haltes liggen bij drukbezochte winkelcentra, zoals CityPlaza in Nieuwegein.

De afgelopen weken hield de gedeputeerde twee online sessies met meerdere ondernemers, waarbij een aantal aangaven gecompenseerd te willen worden. Het gaat om zo'n vijf ondernemers in Nieuwegein, twee uit Utrecht en eentje in IJsselstein.

"Dat is een juridisch traject en ik moet dat goed kunnen verantwoorden", zegt Schaddelee. "We gaan daar niet in zitten draaien: er zijn oorzaken bij de provincie en als dat juridisch aantoonbare schade is dan lopen wij daar niet voor weg."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -