RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

13 jaar cel voor flatmoord Soest

SOEST - De rechter heeft een man die in Soest zijn bovenbuurman om het leven heeft gebracht, veroordeeld tot 13 jaar cel. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De 30-jarige Kamran J. heeft de uitspraak niet gehoord. Hij is na de moord in augustus 2017 gevlucht naar zijn geboorteland Azerbeidzjan. Met dat land heeft Nederland geen uitleveringsverdrag. J. is dan ook bij verstek veroordeeld.

Het feit dat hij in het buitenland zat, maakt het ook lastig om te beoordelen of J. psychische problemen had. Daar zijn volgens de rechtbank wel aanwijzingen voor, maar omdat hij niet onderzocht kon worden is dat niet vast te stellen.

Geluidsoverlast
Tijdens de zitting twee weken geleden werd duidelijk dat de 30-jarige dader problemen had met het slachtoffer. Hij had al vijf keer een officiŽle klacht tegen 57-jarige man ingediend vanwege geluidsoverlast. Hij klaagde over het geluid van het Chinese snaarinstrument dat het slachtoffer bespeelde en over gebons.

De rechter denkt dat geluidsoverlast ook de reden was waarom het kwam tot de ruzie die leidde tot de dood van de man. Het slachtoffer is gevonden in een plas bloed en hij was meer dan zestig keer gestoken. Ook was hij hard geslagen en gewurgd.

In het appartement van J. aan de Weegbreestraat, waar hij woonde met familie, is het dna van het slachtoffer gevonden. Voor de rechter staat vast dat J. het slachtoffer heeft omgebracht, en omdat hij is gevlucht houdt de rechter de man volledig verantwoordelijk voor zijn daden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -